Pesnica

Nova prijazna soseska

V Pesnici pri Mariboru za vas gradimo naselje dvojčkov in vrstnih hiš. V soseski bo 8 enot dvojčkov in 8 vrstnih hiš, ki bodo novim stanovalcem omogočale sodobno in varčno bivanje. Hiše bodo zgrajene do 4. gradbene faze, na parcelah velikost od 430 m2 do 578 m2 za dvojčke in 251 m2 za vrstne hiše.
Prijazna soseska Pesnica

Zeleno okolje

Prijazna soseska Pesnica

Nizkoenergijske hiše

Prijazna soseska Pesnica

Varna in sončna lokacija v slepi ulici

Prijazna soseska Pesnica

Višja kakovost življenja

Družinska soseska

Hiše so primerne za bivanje večje ali manjše družine, saj je v kraju osnovna šola, vrtec, trgovina, občina z Upravno enoto… Zelo dobre so tudi logistične povezave: avtobus, vlak ter avtocesta.

Prijazna soseska Pesnica
Prijazna soseska Pesnica
Prijazna soseska Pesnica
Prijazna soseska Pesnica

Varčnost in kakovost

Talno ogrevanje je napeljano po celotni enoti. Posamezne veje talnega ogrevanja so izvedene v enem kosu in ni spojev znotraj posamezne ogrevalne veje. Predvidena je možnost ogrevanja s pomočjo toplotne črpalke Zrak-voda. Letni strošek ogrevanja in priprave sanitarne vode je med 400,00€ in 450,00€.

Upoštevamo vaše želje

Hiša je dokončana na delni ključ, kar pomeni, da v ustvarjanju svojega doma lahko kupec aktivno sodelujete v njegovi končni podobi po nakupu hiše. Po vaših željah in pričakovanjih boste izbirali: talne obloge (parket, keramične ploščice, notranja vrata …), stenske obloge v kopalnici in WC-ju (keramika, …), kopalniško pohištvo, izbirali boste tudi material za finalizacijo stopnic, notranja vrata…

Prijazna soseska Pesnica
Prijazna soseska Pesnica
  • Na voljo
  • Rezervirano
  • Prodano

Osnovna konstrukcija je zidana z opeko, vmesna stena med dvojčkoma pa je dvojna. Ostrešje je leseno, pokrito z opečnim zareznikom. Predelne stene med sobami so zidane (nosilne) in mavčno-kartonske izvedbe. Objekt ima gladko izolacijsko fasado debeline 15 cm svetle barve (omet), izjema je le pas ob vhodu v objekt. Fasada je kontaktna. Stavbno pohištvo je v antracit PVC izvedbi. Vhodna vrata so protivlomna. Stanovalci hiš dostopajo do hiš po novo zgrajeni cesti. Vsaka hiša ima garažo, pred njo pa še eno parkirno mesto. Vsak stanovalec ima na dvoriščni strani vrt, pred objektom pa se površine tlakujejo in kombinirajo z manjšo zelenico.

Pritličje

1.1 HODNIK / PREDPROSTOR
6,00 m²
1.2 HODNIK
2,40 m²
1.3 SHRAMBA
2,10 m²
1.4 KOPALNICA
5,10 m²
1.5 OTROŠKA SOBA
11,10 m²
1.6 DNEVNO BIVALNI PROSTOR
45,60 m²
1.7 TEHNIKA IN LOPA
14,15 m²
1.8 TERASA
19,40 m²
1.9 GARAŽA
20,00 m²
SKUPAJ
72,30 m²

Mansarda

2.1 HODNIK S STOPNIŠČEM
9,80 m²
2.2 KOPALNICA
11,40 m²
2.3 OTROŠKA SOBA
21,60 m²
2.4 OTROŠKA SOBA Z GARDEROBO
17,10 m²
2.5 SPALNICA Z GARDEROBO
20,60 m²
2.6 TERASA
36,95 m²
SKUPAJ
80,50 m²

Novo naselje in prekrasna okolica

Prijazna soseska Pesnica

MARIBOR: 3km
MARIBOR CENTER: 7km
TRGOVINA: 100m

POŠTA: 250m
LEKARNA: 250m
VRTEC: 450m

OSNOVNA ŠOLA: 450m
AVTOCESTA: 2km
BENCINSKA ČRPALKA: 1,3km

AVTOBUSNO POSTAJALIŠČE: 400m
ŽELEZNIŠKA POSTAJA: 70m

Upoštevamo vaše želje

Prijazna soseska Pesnica

Pesnica pri Mariboru je naselje, središče občine Pesnica. Kraj se je začel razvijati s prihodom železnice v 19. stoletju, še bolj pa po 2. svetovni vojni. Po letu 1945 se je Pesnica razvila v središče zahodnih Slovenskih goric. Iz ruralnega kraja, kjer so kmetje gojili predvsem sadje, zelenjavo in krompir, se je razvila v enega najpomembnejših krajev v severni Sloveniji, severno od reke Pesnica. Postala je sedež politične moči najprej v ljudskih odborih, nato v Občini Maribor Pesnica, nato v stari Občini Pesnica in nazadnje sedež nove Občine Pesnica. V kraju je tudi sedež Upravne enote Pesnica, administrativne enote zahodnih Slovenskih goric. Osnovno šolo in vrtec so zgradili Nemci med vojno, kasneje so pa se razvili še številni klubi, društva in organizacije. Prav tako je Vlada RS odredila postavitev Štajerskega tehnološkega parka v Pesnici pri Mariboru. V Pesnici so živeli številni znani ljudje, kot so bili Tone Partljič, Jan Muršak, Deni Sebastian Eferl in Ivo Štandeker.

OKOLICA

Prijazna soseska Pesnica

Naselje se nahaja v neposredni bližini centra kraja do koder se lahko le sprehodite po urejenih poteh za pešce ali z avtomobilom do večjih nakupov. Locirano je v slepi ulici in zagotavlja od javnega prometa izolirano naselje. Ulica je opremljena s pločniki za pešce na obeh straneh ceste ter javno ulično razsvetljavo. Na koncu ulice je posebna površina za ureditev igrišč za otroke in druženje stanovalcev naselja. Naselje se razteza v ravnini obsijani s soncem ves dan.