Splošni pogoji

Splošne določbe

Obiskali ste spletno mesto podjetja Prijazna soseska d.o.o. To spletno stran je za vas pripravilo podjetje Navdih.net, v sodelovanju z  Domovanje d.o.o. Podatki in informacije predstavljene na tem spletnem mestu, so bile pripravljene za vas strokovno in splošno. Obstaja pa možnost, da je pri vnosu vsebin ali na spletnem mestu prišlo do napak. Če ste opazili napako, vas prosimo, da nas na to opozorite na elektronski naslov info@prijazna-soseska.si.

Z vstopom na naše spletno mesto vsakdo, brez omejitev in zadržkov, sprejema Splošne pogoje uporabe spletne strani. Uporabniki ne smejo spreminjati, kopirati, distribuirati, prenašati, prikazovati, objavljati, prodajati, licencirati, preoblikovati v izvedene produkte ali uporabljati katere koli vsebine, ki je dostopna na spletnem mestu ali prek njega, za komercialne ali javne namene. Kazniv je vsak poskus nepooblaščenega spreminjanja, izbrisa, poškodovanja ali povzročitve neuporabnosti (trajne ali začasne) podatkov na spletnem mestu, kot tudi vsak poskus, da bi mimo spletnega mesta nepooblaščeno dostopali do kakršnih koli drugih vsebin v okviru informacijskega sistema.

Vaš dostop do tega spletnega mesta in njegovo uporabo urejajo ta splošna pravila kot tudi zakoni v Republiki Sloveniji. Z vstopom na spletno mesto potrjujete, da ste s splošnimi pogoji seznanjeni, da z njimi soglašate, ter da vas določbe teh splošnih pogojev zavezujejo. Podjetje Prijazna soseska d.o.o. si pridržuje pravico, da brez obvestila spremeni ali dopolni te splošne pogoje.

Vsebina

Vsebina na tem spletnem mestu je zgolj informativnega značaja in je namenjena predvsem informiranju. Podjetje Prijazna soseska d.o.o. ne prevzema nobene odgovornosti za morebitne napake v vsebini ter pravilnosti in točnosti objavljenih podatkov, do katerih je morebiti prišlo zaradi časovnih neusklajenosti, napak pri vnosu ali drugih vzrokov. Podjetje Prijazna soseska d.o.o. se obvezuje, da bo storilo vse, kar je v njegovi moči, da bodo podatki na spletnem mestu resnični, zanesljivi in kakovostni.

Vsebine, ki so objavljene na tem spletnem portalu ali povezanih spletnih straneh lahko vsebujejo netočnosti ali tipografske napake. Podjetje Prijazna soseska d.o.o. izrecno izključuje odgovornost za tovrstne netočnosti ali napake. Vse vsebine na tem spletnem mestu so podvržene spremembam in lahko kadar koli postanejo netočne ali napačne. Podjetje Prijazna soseska d.o.o. ne jamči in ne zagotavlja, da je vsebina spletnega mesta popolna ali posodobljena. Podjetje Prijazna soseska d.o.o. ni zavezana posodabljati katere koli vsebine spletnega mesta in lahko vsebino spletnega mesta spremeni kadar koli brez predhodnega obvestila, prav tako lahko kadar koli izboljša ali spremeni spletno mesto.
Podjetje Prijazna soseska d.o.o. ni odgovorno za: 
– lastnosti ali zanesljivost katerega koli proizvoda ali storitve, ki je pridobljena na povezanih spletnih straneh;
– podjetje ne odgovarja za obliko in vsebino podatkov, ki so posredovani s pomočjo povezovalnih povezav na druge informacijske strežnike. 
– točnost ali zanesljivost katerega koli mnenja, nasveta ali izjave, ki jo na spletno mesto objavi tretja oseba, 
– katero koli vsebino, objavljeno na povezanih spletnih straneh. 

Zaščitni znaki /blagovne znamke


Vse blagovne znamke, logotipi in storitvene znamke (v nadaljevanju: zaščitni znaki) prikazane na tej strani, so last podjetja Prijazna soseska d.o.o.. Njihova uporaba, trajen prenos na zasebni podatkovni vir, kopiranje ali distribucija na kakršen koli način brez pisnega dovoljenja podjetja Prijazna soseska d.o.o., glede na posamezni primer, je prepovedana. Uporabniki ne smejo uporabljati nobenega od teh zaščitnih znakov za kateri koli namen brez pisnega dovoljenja podjetja Prijazna soseska d.o.o., ki je lastnik zaščitnih znakov.

Slike oseb, predmetov, krajev in druge slike, prikazane na spletnem portalu, so last podjetja Prijazna soseska d.o.o. ali objavljene z dovoljenjem lastnika. Kakršna koli uporaba teh slik, brez pisnega dovoljenja lastnika, je prepovedana. Vsaka nepooblaščena uporaba teh slik predstavlja kršitev avtorskih pravic ali drugih pravic intelektualne lastnine ali predpisov o varstvu osebnih podatkov.

Piškotki

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki se shranijo na vaš računalnik ob obisku našega spletnega mesta in ne škodijo vaši strojni ali programski opremi. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni.

Uporabo piškotkov v Evropski uniji (EU) določa Direktiva o zasebnosti in elektronskih komunikacijah 2002/58/ES, katere člen, ki se nanaša na piškotke in podobne tehnologije, je bil spremenjen z Direktivo 136/2009.

V slovenski zakonodaji uporabo piškotkov določa Zakon o elektronskih komunikacijah oziroma ZEKom-1 (Uradni list št. 109/2012), katerega člen 157 predstavlja pravno osnovo za skrb za zasebnost uporabnikov spleta.

So temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno.

Spletna stran vsakemu uporabniku ob začetku vsakokratne uporabe spletne strani dodeli piškotek za identifikacijo, spremljanje nakupovalne košarice in zagotavljanje sledljivosti (t.i. “cookie”), ki se v pomnilniku strežnika shranjuje le za čas trajanja obiska spletne strani in se izbriše po eni uri neaktivnosti. Trgovec lahko na osebni računalnik uporabnika shrani tudi nekatere trajne piškotke, kot npr. identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki za prepoznavanje ob naslednjem obisku spletne strani, , posredno pa tudi piškotke zunanje storitve Google Analytics, ki služijo analizi obiskov spletnega mesta. Lastnik spletne strani lahko te podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz.

Nekaj  primerov uporabe piškotkov:

  • za boljšo uporabniško izkušnjo spletne strani obiskovalcem prilagodimo prikaz vsebine glede na pretekle obiske
  • za shranjevanje izbire pri ustvarjanju ožjega izbora naprav in ponudbe ter njihove primerjave
  • za prepoznavanje vaše naprave (računalnik, tablica, mobitel), ki omogoča prilagajanje prikaza vsebine vaši napravi
  • za spremljanje obiska, kar omogoča preverjanje učinkovitosti prikaza vsebin in ustreznosti oglasov ter stalno izboljšavo spletnih strani
  • za delovanje določenih storitev so nujni (npr. spletne banke, spletne trgovine in druge oblike e-poslovanja, …)

Onemogočanje piškotkov

Vi odločite, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na vaši napravi. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v vašem spletnem brskalniku.

Za informacije o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate.

Če spremenite ali izbrišete brskalnikovo datoteko s piškotki, spremenite ali nagradite vaš brskalnik ali napravo, boste morda morali ponovno onemogočiti piškotke. Postopek za upravljanje in brisanje piškotkov se razlikuje od brskalnika do brskalnika. Če pri tem potrebujete pomoč, lahko pogledate v brskalnikovi pomoči uporabnikom. Sledenju Google Analytics lahko onemogočite tudi na naslednji povezavi.

Soglasje za obdelavo in varovanje osebnih podatkov

Upravitelj spletnega mesta prijazna-soseska.si se pri svojem poslovanju zavzema za korektno in varno uporabo osebnih podatkov. Osebni podatki, ki jih uporabnik posreduje preko obrazcev na spletnem mestu prijazna-soseska.si ali kako drugače (po telefonu, preko e-pošte, idr.), so strogo zaupni in se obravnavajo kot zaupne informacije, zato brez pravne podlage ne bodo posredovani nepooblaščenim tretjim osebam.

Osebni podatki se ne tretirajo kot občutljivi podatki.

Zbirajo se samo podatki, potrebni za pravilno izvedbo storitev in komunikacijo med upraviteljem in/ali lastnikom ter uporabniki spletnega mesta. Pridržujemo si pravico tako pridobljene podatke in v skladu s splošnimi pogoji, kot objavljenimi na tem spletnem mestu, tudi vse ostale podatke uporabljati nepretrgoma in brez omejitev za potrebe upravitelja, lastnika ali ponudnika, kot je navedeno v splošnih pogojih, dokler uporabnik spletnega mesta temu izrecno ne nasprotuje.

Osebni podatki, pridobljeni na spletni strani, so pridobljeni na način, skladen z uredbo evropskega parlamenta GDPR, pri čemer velja, da se s potrditvijo splošnih pogojev uporabnik strinja in podaja izrecno dovoljenje za uporabo posredovanih osebnih podatkov za namene nadaljnje komunikacije med upraviteljem in uporabnikom. Velja, da je uporabnik seznanjen z namenom obdelave osebnih podatkov, dostopnostjo osebnih podatkov in možnostjo izbrisa.

Še posebej se uporabnik strinja z obdelavo osebnih podatkov za potrebe izvajanja pogodb in ukrepov pred sklenitvijo pogodbe, brez omejitev.

Podatki, ki jih zbira upravitelj spletnega mesta, se hranijo za potrebe upravitelja spletnega mesta v skladu s splošnimi pogoji. Osebni podatki se hranijo na spletnem mestu (kot povpraševanje) in v primeru nadaljnje komunikacije z uporabnikom v drugih bazah podjetja (Excel).

Uporabnik lahko zahteva vpogled v svoje osebne podatke ali podatke o obdelavi njegovih osebnih podatkov s strani pooblaščenih oseb s pisno prošnjo, ki jo naslovi na elektronski naslov upravitelja spletnega mesta prijazna-soseska.si.

Upravljavec zagotavlja možnost osebne privolitve uporabnika, kjer je to potrebno, brez vnaprej izpolnjenega potrditvenega okenca (v primeru direktnega kontakta preko elektronske pošte, telefona, na podlagi spletnega mesta). Osebna privolitev uporabnika je njegova prostovoljna izjava volje, da se lahko njegovi osebni podatki obdelujejo za določen namen, in je dana na podlagi informacij, ki mu jih zagotavlja upravljavec s temi splošnimi pogoji.

Analiza in statistika

Osebni podatki, pridobljeni na podlagi obiska spletnega mesta, se ne hranijo ali pa se hranijo v anonimni obliki in kot takšni niso povezljivi z uporabniki. Orodje, ki s temi podatki razpolaga, je Google Analytics, skladno s tem velja, da je podjetje Google LLC v zakonsko dovoljenem obsegu obdelovalec podatkov. V primeru, da se obiskovalec s tem ne strinja, mu je v skladu s splošnimi pogoji prepovedana uporaba spletnega mesta prijazna-soseska.si. Tako pridobljeni podatki niso občutljivi, ob obisku strani je obiskovalec tudi na to opozorjen.

Končne določbe

Spletno mesto in vse podstrani so v lasti in upravljanju podjetja Prijazna soseska d.o.o., Tomšičeva ulica 7, 2000 Maribor, ki je hkrati tudi upravljalec osebnih podatkov. Skrbnik spletnega mesta je podjetje Navdih.net, Lackova cesta 78a, 2000 Maribor.

Uporabniki osebnih podatkov pa so v skladu s splošnimi pogoji tudi podjetje Domovanje d.o.o, Pod hribom 55, 1000 Ljubljana kot ponudnik gostovanja, in podjetje Google LLC, 1600 Amphiteatre Parkway, Mountain View, CA 94043, United States, kot ponudnik analitičnega orodja in hkrati obdelovalec osebnih podatkov v anonimni obliki.

Splošni pogoji stopijo v veljavo z dnem 1.6. 2019. Vse spremembe in dopolnitve stopijo v veljavo z dnem objave na spletnem mestu.